Nou Punt d’Informació Energètica a Garriguella

L’Ajuntament amb la col·laboració de l’Agència Comarcal de l’Energia i Clima de l’Alt Empordà (ACEC), posa a disposició del ciutadà un nou servei públic i gratuït: EL PUNT D’INFORMACIÓ ENERGÈTICA

L’Ajuntament de Garriguella forma part de la iniciativa europea del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per una energia local sostenible. El Pacte és el principal moviment Europeu que involucra les Autoritats Locals i la seva ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic. Consisteix en el compromís voluntari de les ciutats i pobles al compliment de la política energètica europea per tal de reduir les emissions de CO2 en, com a mínim, un 40% l’any 2030, impulsant actuacions d’eficiència energètica i relacionades amb les fonts d’energia renovables.

En el context d’aquest procés de transició energètica, l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Agència Comarcal de l’Energia i Clima de l’Alt Empordà (ACEC), posa a disposició del ciutadà un nou servei públic i gratuït: EL PUNT D’INFORMACIÓ ENERGÈTICA. Aquest, s’emmarca dins d’un projecte comarcal on hi formen part 16 municipis més de l’Alt Empordà.

El principal objectiu del servei és aconseguir un nou model energètic municipal més participatiu, democràtic, saludable i socialment inclusiu a mitjà i llarg termini.

 

Així doncs, al llarg dels propers 12 mesos els veïns i veïnes de Garriguella podreu gaudir d’aquest servei que consistirà en diferents actuacions d’informació i participació com:

  • Xerrades informatives sobre la facturació energètica, l’estalvi energètic a la llar, la implantació de panells fotovoltaics en habitatges i comerços, la mobilitat sostenible, l’afectació del canvi climàtic sobre el territori i les actuals subvencions destinades a la ciutadania en l’àmbit energètic. Comencem el proper 9 d’octubre a les 19:00h a la Sala Sindicat, amb la primera xerrada, de la mà de la cooperativa Som Mobilitat, MOBILITAT ELÈCTRICA COMPARTIDA.
  • Taller d’estalvi energètic a l’escola Joaquim Gifre.
  • Una oficina d’atenció personalitzada on un tècnic assessorarà individualment al ciutadà sobre qualsevol qüestió en l’àmbit energètic durant 4 dies: factures de llum i gasoil, plaques solars, il·luminació, electrodomèstics, calderes, possibles subvencions, vehicle elèctric, tancaments… Per cada consulta us regalarem una bombeta LED. Les hores seran a convenir, n’informarem de les properes convocatòries.
  • En el cas que no pugueu venir presencial disposeu d’un correu electrònic per enviar les vostres consultes online a puntinfoenergia@altemporda.cat.

 

Totes les sessions s’informaran a través dels mitjans de comunicació de l’Ajuntament (garriguella.cat, pel WhatsApp Canal Ajuntament i Xarxes Socials) i del web comarcal de l’ACEC.

 

Carta de l’Alcaldessa AQUÍ.

 

Amb l’avinentesa aprofitem per invitar-vos a la primera xerrada, de la mà de la cooperativa Som Mobilitat, MOBILITAT ELÈCTRICA COMPARTIDA, el proper 9 d’octubre a les 19:00h a la Sala Sindicat.

MOBILITAT ELÈCTRICA COMPARTIDA 

 

Us hi esperem!!!