CAMPANYA DE PREVENCIÓ D’INCENDIS

Nou Ban d’Alcaldia prohibint llençar petards, coets i fer fogueres

En el marc de la campanya de prevenció d’incendis 2022, i davant les altes temperatures i l’elevat risc d’incendi s’ha activat la fase d’alerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT), nivell 2 del Pla ALFA a la Comarca de l’Alt Empordà.

Atesa la proximitat de la Revetlla de Sant Joan, són dates en què tradicionalment es tiren coets, petards i es fan fogueres, actuacions que representen un alt risc d’incendis. Per això, i d’acord amb la normativa sobre prevenció i protecció contra incendis forestals, enguany s’ha dictat un Ban d’Alcaldia prohibint llençar petards i coets dels quals no es controla el destí en el llançament així com l’encesa de fogueres en TOT el terme municipal de Garriguella.

No obstant, tenint en compte que es tracta de costums tradicionals, s’ha decidit habilitar un espai on tirar petards de manera controlada. El recinte estarà habilitat exclusivament durant la nit del 23 de juny, durant el transcurs de la Festa de la Revetlla de Sant Joan 2022 i es trobarà davant del Cementiri Vell. En aquest espai hi haurà la foguera de la festa municipal, sempre d’acord amb les condicions meteorològiques.

Garriguella amb l’Albera al costat, camps i masies… cal estar molt alerta, per això l’Ajuntament reclama responsabilitat i seny.

Amb tot, assenyalar que a part del perill d’incendi que suposen els coets i petards, també representen importants molèsties a persones amb sensiblitats auditives, així com animals.

Tot i això, per evitar accidents tant per petits com per grans, recordar que cal prendre mesures de seguretat en encendre els petards:

– No subjecteu els petards amb les mans.
El gel hidroalcohòlic és altament inflamable, NO porteu gel a sobre quan s’encengui la metxa dels petards.
– No poseu els petards a prop de la cara ni del cos.
– Utilitzeu mitjans segurs per encendre el material pirotècnic: metxes i similars.
– Enceneu sempre la metxa per l’extrem, perquè hi hagi temps de retirar-vos.
– Si un petard no s’encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo.
– No tiri mai petards contra ningú.

I pels infants, cal que hi hagi una supervisió adulta en tot moment.

Més informació:

Ban d’Alcaldia disponible AQUÍ. 

Portal inforamtiu sobre les revetlles i festes amb foc, de la Generalitat de Catalunya AQUÍ.