NO EREN BRUIXES, EREN DONES!

Garriguella amb les dones!

 

L’Ajuntament de Garriguella continua treballant amb l’objectiu d’avançar cap a una igualtat real i efectiva; amb aquest objectiu el passat 14 de febrer s’aprovà per unanimitat una Moció per la reparació i restitució de la memòria de les acusades de bruixeria. 

Malauradament, la cacera de bruixes és un exemple més d’atacs i discriminació que les dones han estat sotmeses al llarg dels segles, amb l’anterior Moció s’intenta donar a conèixer aquest greuge històric. I a més a més, també es reconeix a totes les acusades i condemnades per bruixeria com a víctimes innocents. Pot semblar un granet de sorra, però realment és un acte de justícia històrica: el coneixement i la sensibilització és un pas més per la igualtat.

 

Per a conèixer una mica més d’aquesta persecució, en el següent enllaç trobareu un mapa interactiu amb la cacera de bruixes conegudes fins ara a tot Catalunya: AQUÍ.

 

 

#8M 2022:

Enguany en el marc del Dia Internacional de la Dona 8M, des de la Biblioteca Municipal s’han preparat uns punts de llibre amb frases reivindicatives de diferents autores, sota el lema “No eren bruixes. Eren dones”. Es podran recollir a la mateixa Biblioteca! 

Aquí alguns exemples: